събота, 3 май 2014 г.

Ден 2 - Да вземеш контрол

(от книгата на Джоузеф Принс "100 дни на правилно вярване")

Днешния стих
"...и както си повярвал, така нека ти бъде."
Матей 8:13

     Дали го осъзнаваш или не това, което вярваш влияе на начина, по който живееш живота си. Това, което вярваш определя как мислиш, как приемаш дадена ситуация и в края на краищата каква посока на действие ще поемеш.
     Казвал съм го отново и отново, и отново и отново, виждал съм също така този принцип потвърден в живота на хората: Правилното вярване винаги произвежда правилно живеене. Това означава, че ако искаш да видиш правилно живеене в живота си, трябва да разбереш важността на правилното вярване. Когато вярваш правилно няма начин да не живееш правилно.
     Виждаш ли, хората се мъчат да контролират поведението и действията си, понеже нямат контрол над емоциите и чувствата си. Нямат контрол над емоциите и чувствата си, понеже нямат контрол над мислите си. А нямат контрол над мислите си, понеже не контролират това, което вярват.
     Обратното е вярно. Когато започнеш да вярваш правилно за Бог и Неговата любов за теб, започваш да променяш начина по който виждаш себе си и ситуацията в която си. Ще спреш да се чувстваш безнадеждно. Ще започнеш да губиш страховете си. И ще реагираш различно на негативни хора и ситуации.
    Ето защо Бог иска да си закотвен в могъщите истини на Неговото Слово и да вярваш в Неговата любов за теб. Небесният ти Баща иска да вярваш, че Той е откъм теб, а не срещу теб. Иска да знаеш и да вярваш, че Той е на твоя страна, като подпомага успеха ти и те тласка към пробива ти с Неговата любов и нежна милост. Той иска да отвориш очите си, за да виждаш това, което Той вижда, когато те поглежда - Неговото любимо дете.
    Приятелю, насърчавам те да отделиш време, за да разсъждаваш над истината във всяко едно от тези ежедневни четива. Вярвам, че докато го правиш, ще видиш как стари пораженчески мисловни навици ще отпадат. Ще откриеш как най-упоритите ти пристрастявания изчезват. И ще видиш как очакването за добро за твоето бъдеще и съдба в Христос укрепват в сърцето ти и създават страхотни дни пред теб!
                                   __________________________________________________


Днешната мисъл
Правилното вярване произвежда правилно живеене. Когато започна да вярвам правилно, милсите, действията и поведението ми ще започнат да стават правилни и да дават плод в живота ми.

Днешната молитва
Татко, благодаря Ти за истината на Твоето Слово, която ми показва и ме особождава във всяко благословение, което Твоят Син, Исус, вече е купил за мен. Когато избирам да разсъждавам върху Твоята любов и благодат към мен, нека Твоето Слово ми донесе изцеление на душата и надежда за сърцето ми. Нека видя чрез Твоя Дух колко много ме обичаш, как винаги си откъм мен и как желаеш да ме защитаваш, избавяш, и благославяш.  Вярвам и заявявам, че дните пред мен ще бъдат дни пълни с добро, защото ме обичаш. Амин

Няма коментари:

Публикуване на коментар