вторник, 6 май 2014 г.

Ден 5 - Истината, която те освобождава

Днешния стих
"И ще познаете истината и истината ще ви освободи"
Йоан 8:32

Най-голямата предпоставка за тази книга е основана на истината в Йоан 8:32, но какво наистиан означава "истината ще ви освободи"?
     Изследвай контекста на този стих и ще забележиш, че Исус каза това на юдеите по Негово време. Това бяха хора, които от ранна възраст растяха, като изучавах учеха закона. Все пак тези хора много подобно на нас днес, още се биеха със страхове, безпокойиства, болести и всякакви подтиснатост, робства и зависимости. Така че тази истина, за която Исус говореше, ясно, че не може да е законът, защото тези хора не можаха да намерят свобода в закона. Всъщност, истината на закона само ги заведе в религиозно робство.
     Приятелю, истината, която ще те освободи, е истината на Неговата благодат. Това е истината, която Той дойде да ни даде. Словото Му заявява "благодатта и истината дойде чрез Исус Христос" (Йоан 1:17).
     Добрата вест е, че благодатта дойде да те освободи от проклятието на закона. Благодатта не е доктрина или богословски предмет. Когато Исус говори за благодатта, Тий говори за Себе Си.
     Истината, която има силата да разтвори широко вратите на твоя затвор е Неговата благодат. Неговата благодат е противоотровата, която обезврежда всяка отрова в ума ти. Когато се срещнеш с Исус, опиташ любовта Му и вкусиш милостта Му и нежността Му, всяко неправилно вярване започва да се разтваря в славата на Неговата любов. А всяка тъмна мисъл и зла зависимост, която може да те е държала в плен не може да направи друго освен да избяга, когато бъде изложена на светлината на Неговата благодат!
     Твоята свобода се намира в това, да вярваш правилно в Исус - Неговото благоволение и Неговата любов в живота ти. Когато вярваш правилно за Неговата благодат, ще започнеш да живееш правилно. Колкото повече виждаш в Словото Му това, което Неговата благодат е направил за теб, толкова повече страхове, осъждане, депресия и разрушителни навици ще загубят хватката си върху живота ти. А колкото повече вярваш и се радваш на Неговата благодат и любов, толкова повече ще откриваш мъдростта на Господа, стабилността и мира да те водят във вземането на решеията ти и в действията ти.
    Правилното вярване винаги води до правилно живеене и до правилните резултати.
___________________________

Днешната мисъл
Истината, която ме освобождава не е истината на закона, но истината на благодатта - личността на Исус.

Днешната молитва
Татко, благодаря ти за истината на Твоята благодат, която обезврежда всяка отрова в моят ум. Приемам и си почивам в Твоята любов и благодат за мен днес. Вярвам, че не е законът, но Твоята изобилна благодат, която ме освобождава от всички страхове, осъдителни мисли и зависимости. Нека виждам повече и повече от Исус. Дай ми да приема повече и повече от Неговата любов, Неговата благодат и Неговата добрина, така че, да мога да вървя наистина в Неговата свобода във всяка област на живота ми. Амин

Няма коментари:

Публикуване на коментар