сряда, 7 май 2014 г.

Ден 6 - Благодатта може да изкорени зависимостта ти

_____________________________________________

Днешния стих
"...Господ ме е помазал да благовествам на бедните; изпратил Ме е да превържа съкрушените по сърце, да проглася освобождение на пленниците и отваряне на затвора на вързаните."
Исая 61:1 

Кейт беше зависима от алкохола и също така от коктейл от антидепресанти, успокоителни, бета-блокатори и приспивателни. През времето, докато се опитвала да се справи с високо-октановите изисквания на това, да бъде корпоративна личност с амбиции, a също така напрежението от това да поддържа успеха и имиджа си я бяха довели до търсенето на облекчение чрез всички тези източници. За останалия свят изглеждаше, че всичко й е наред на Кейт. Но всъщност, нейното отчаяние от неспособността й да се справя без тези вещества само я хвърляха в порочния кръг на поражението.
     Кет опитала всичко, за да победи бутилката и депресията: направила си срещи с психиатри и психолози, и дори верно посещавала групи за алкохолици. По време на тези срещи и събрания тя преживяла така наречените от нея "няколко пристъпа на възстановяване", които продължавали в най-добрите случаи по няколко дни.
     Накрая, Кейт се оказала на границата на това да се откаже. Бог обаче имал други планове за нея. Завел я до един от лидерите в църквата ми, който я насърчил, да продължава да чува проповядваното Слово и да се моли в Духа. Докато продължавала да чува посланията ми върху Божията благодат, Бог започнал да изкоренява неправилните вярвания, които бяха уловили ума на Кейт и да ги замества с правилни вярвания за нея самата и за бъдещето й.
     Колкото повече чувала, толкова повече можела да задържа очите си върху Исус, вместо да се опитва да преодолява симптомите. Колкото повече чувала, толкова повече можела да си почива, да вижда Божиите благословения в малките неща и свръхестествено да не усеща дори симптоми на абстиненция. За кратко време, четирите дълги години на зависимост към алкохола изчезнали за Кейт.
    Същото може да ти се случи и на теб. В един свръестествен миг, ти също можеш да преживееш освобождаването от вредни навици, страхове и робства. Възможно е да не можеш а не разбереш как благодатта може да те освободи от трайна зависимост, но можеш да я преживееш в сърцето ти и да опиташ Неговата свобода в областта на твоето предизвикателство.
_____________________________________________________

Днешната мисъл
Колкото повече чувам и вярвам в Божията благодат за мен, толкова повече неправилни вярвания се изкореняват в живота ми, и толкова повече ще преживявам свръхестествено победа.

Днешната молитва
Татко, благодаря Ти, че благодатта Ти има само добри неща за мен. Знам, че ме обичаш и че имаш добри планове за мен. Насред предизвикателството ми, аз приемам Твоята благодат, Твоята свобода и Твоето освобождение. Помогни ми да държа очите си върху Теб и върху истината на Твоята благодат, вместо върху обстоятелствата ми. Вярвам че единствено чрез Твоята благодат, аз ще ходя победоносно над всяко негативно обстоятелство и ще преживея свободата и благословенияата, които Хритос е закупил за мен. Амин

Няма коментари:

Публикуване на коментар