петък, 9 май 2014 г.

Ден 7 - Един сблъсък / Една среща с Исус може да те промени свръхестествено

________________________________

Днешния стих
"И ето, една жена, която имаше дух на немощ от осемнадесет години; тя беше прегърбена и не можеше никак да се изправи. А Исус, като я видя, я повика и й каза: Жено, освободена си от своята немощ. И положи ръце на нея; и тя веднага се изправи и славеше Бога.
Лука 13:11-13

След като прочете историята на Кейт вчера, може би си задаваш въпроса, "Как е възможно това? Как така, четири години на алкохолна зависимост могат да изчезнат ей така? Как може толкова силно пристрастяване да отпусне хватката си за толкова кратко време?"
     Отговорът е прост, но могъщ.
     Кейт позволи на Божията любов да нахлуе в ума й, докато слушала посланията, основани на благодатта, от нейния айпод, пълни с Исус и Неговата любов. Приятелю, когато позволиш на Неговата любов да напои ума ти, няма да има значение какви неправилни вярвания, страхове и зависимости те държат вързан. Божията благодат ще почне да ги разчупва. Ето това става, когато се сблъскаш/срещнеш с твоя обичащ те Спасител. Всеки, който се сблъска с Исус, никога не си тръгва същият. Той дойде да освободи пленниците.
     Каквото и да се състоянието ти, колкото и дълго да си бил вързан в него - две години, десет години, - трийсе години - искам да знаеш и да вярваш, че Бог може да те освободи за един свръхестествен миг. Вярвай, че Този, който едновременно иска и може да те освободи е същият, който е създал времето, и Този, който е създал времето не ограничен от времето. Този, който превърна водата в най-изтънченото узряло вино за няколко секунди може да заобиколи естествените процеси и да ускори освобождението ти от всяко робство!
    Знам за много хора, които са се борили със зависимости десетилетия наред. Обаче, когато са имали свръхестествен сблъсък (среща) с Исус, просто са се събуждали на следващата сутрин и са откривали, че са свободни, вече без нито едно познатите импулси или желания да се заемат със своето негативно поведение. Франк, който живее в щат Мериленд, ми писа и сподели как бил освободен от наркотична зависимост. Били му казали, че "веднъж зависим, завинаги зависим," и го бил повярвал.
     Но когато се запознал с истината за живото-променящата любов и благодат на Исус чрез едно мое поучение, това просто разрушило веригите, които го бяха вързали. Той сподели, "Човече, щях да скоча през тавана, когато открих, че всичко, което трябваше да направя беше да приема свършената от Исус работа и Неговата благодат! След трийсе години на зависимост от дрогата си мислех, че няма надежда за мен. Но слава на Исус, сега съм свободен от дрогата и съм в църква, която проповядва благодатта, с жена ми, която също беше освободена от зависимостта й от дрогата."
     Приятелю, ето това е силата на правилното вярване!
     Днес, вярвай, че Бог те обича и, че Неговата благодат е на твое разположение. Каквито и лоши прогнози да си чул за твоята ситуация, без значение колко тъмна и злокобни да са обстоятелствата ти точно сега, повярвай и приеми Божията благодат. Не трябва да приемаш поражение за останалата част от живота ти!
___________________________________________

Днешната мисъл
Исус дойде, за да ме освободи от всякакво робство. Той е моят освободител и моята свобода днес.

Днешната молитва
Татко, напълни сърцето и ума ми с Твоята съвършена любов и мир, като продължавам да чета и да слушам Твоите думи на живот. Дай ми свеж сблъсък (среща) с Твоя Син, Исус. Отвори сърцето ми, за да вижда и да познава Твоята съвършена любов у неизмерима благодат за мен. Като избирам да виждам как Той е моята свобода, моят отговор и моят освободител, аз вярвам, че Ти свръхестествено изкарваш всеки страх, неправилно вярване и зависимост е живота ми. Амин

Няма коментари:

Публикуване на коментар